понеділок, 30 березня 2020 р.

9 клас . Українська мова . Тема уроку: "Обговорення питання «Чи придатна рок-музика для передавання патріотичних настроїв, думок, закликів?» з ілюструванням виступів прикладами сучасних українських рокових пісень. Викладення підсумків обговорення для розміщення на блозі вчителя Соболь І.О. у формі роздуму, що містить складні речення з різними видами сполучникового й безсполучникового зв’язку".
Чудова тема уроку. Дійсно для дистанційного навчання!!!!
Шановні учні , свої міркування прошу викласти у коментарях до цього тексту. У відповіді повинно бути  три речення з різними видами сполучникового й безсполучникового зв’язку. 

8 коментарів:

  1. Наша країна славиться не тільки народними піснями, які заполонили майже весь світ, а ще й рок-піснями, які також на зупиняються на своєму розвитку.
    Великим прикладом справжнього патріотичного року є гурт Океан Ельзи, солістом якої є Святослав Вакарчук, вони пишуть і співають неймовірні пісні, які припали серцям багатьох їхніх слухачів. Пісні цього гурту дуже популярні не тільки у нашій країні, а ще й по всьому світу. Кілька пісень цього гурту: "Не твоя війна", "Човен", "Вставай", "Вище неба", "Все буде добре", і їх можна перераховувати ще довго, бо кожна друга пісня в їхньому виконанні про Батьківщину і українців, які повинні пишатися таким талантом.
    Тому так, і справді в Україні найбільшої популярності досягають саме рок-пісні, які виявляють в своїх словах любов до рідної держави!

    ВідповістиВидалити
  2.   Рок-музика є дуже популярною. Рок-музиканти - дуже творчі люди, які відрізняються своєю епатажністю. Проте це не означає, що цей музичний напрям не може бути придатним для передавання патріотичних настроїв, думок, закликів. Навпаки, рок-музика - благодатне підґрунтя для цього.

      Рок є ритмічним, заразливим. Згадаємо такі гурти, як Океан Ельзи, Кому Вниз, Без Обмежень, Тінь Сонця. Всі ці гурти творять у стилі рок-музики, є самобутніми, талановитими. Але, головне, що українські музиканти використовують пісні як засіб впливу на свідомість народу: закликають до боротьби проти ворога, просять про допомогу солдатам, розповідають історії, які збуджують патріотичні настрої. Я з впевненістю можу сказати, що рок-музика - ідеальний засіб для передавання патріотичних настроїв.

    ВідповістиВидалити
  3. Я вважаю, що будь-яка музика може бути патріотичною. Головне-слова, які предають патріотичний настрій і закликають до певних міркувань та дій. Рок- одне із направлень сучасної музики, яке привертає увагу людей. У кожного різний погляд на життя,тому для деяких рок може проявом огресії. Звісно, у наш час багато технологій та нових пристроїв, покоління рухається вперед, тому було б гарно використовувати рок музику для патріотичних думок або мрійливого настрою.

    ВідповістиВидалити
  4. Ну я думаю що сучасна рок музика не зовсім придатна для передавання патріотичних думок,закликів.В Україні є группа "Океан Ельзи" і в більшості її пісень є слова які закликають до патріотизму.Але по мимо цієй группи є і другі українські рок группи які про патріотизм не співають.Вірю:в майбутньому буде більше рок групп які будуть співати про патріотизм.

    ВідповістиВидалити

Перекладач