понеділок, 27 квітня 2020 р.

Українська література 5 клас. Тема:"Допитливий, чуйний, добрий хлопчик Олесь, його жага пізнати загадковий світ природи, уміння фантазувати, уявляти. Гідна поведінка Олеся як позиція особистості". 

Один з відомих філософів сказав: „Талант — це іскра Божа, якою людина спалює себе, освітлюючи цією власною пожежею шлях іншим”. І що більший цей талант, то більш несхожою на інших є обдарована людина. Тут доречно ще раз нагадати слова Гр. Тютюнника про те, що „немає загадки таланту. Є вічна загадка Любові”.
Таким ми бачимо героя оповідання Григора Тютюнника „Дивак”, хлопчика Олеся. Його жага пізнати світ природи, вміння фантазувати захоплюють кожного з нас, читачів, адже з кожного прочитаного твору беремо певний досвід і для себе.
Сьогодні будемо говорити про головного героя твору Олеся.
Олесь — людина з надзвичайно розвиненою уявою. Його спостережливість допомагає бачити величезну кількість речей, які оточують у світі природи. Фантазії Олеся такі багаті та емоційні, що переплітаються з реальністю, і часом настільки захоплюють хлопця, що він забуває про навколишній світ і починає мріяти наяву.
Ключовим словом до розуміння того, як Олесь ставиться до навколишнього світу, до природи, є слово „любов”, адже він справді „любить” зиму в усіх її проявах. І не тільки зиму, а все, що з нею пов'язане. Співчутливість, почуття справедливості, доброта й щиросердність — саме ці риси надзвичайно розвинені в характері Олеся. Але це не результат виховання чи спілкування з людьми (Олесь — дуже замкнений, нетовариський хлопець). Очевидним є той факт, що хлопець тягнеться до природи, захоплюється й насолоджується нею. Ним керує почуття краси й гармонійності природи. А гармонійність і означає рівновагу, спокій, доброту, справедливість. Будь-яке насилля, несправедливість порушують цю гармонійність в очах Олеся і завдають йому душевного болю.
Опрацьовуємо презентацію!!!

Домашнє завдання: виконати завдання, запропоновані в презентації.
Тестова перевірка!(відповіді чекаю у Вайбері!)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Перекладач