четвер, 9 квітня 2020 р.

Урок української літератури 9 клас. Тема:" Світова велич українського поета. Визначні діячі світової культури про Шевченка. Його вплив на літератури інших народів. Шевченко та історикокультурний поступ України. Ушанування пам'яті поета в Україні й за кордоном". 

У нас із вами підсумковий урок по творчості Т.Г. Шевченка.Тому я вам пропоную написати есе"Шевченко в моєму житті" або скласти мініпромову про Кобзаря.
І не забуваємо, що ми готуємося до ЗНО. Тому щодня дивимося Всеукраїнську школу онлайн https://www.youtube.com/channel/UCQR9sMWcZshAwYX-EYH0qiA . Там дають уроки по творчості Т. Г. Шевченка.Є можливість усе повторити!!!
"І мертвим , і живим....."

3 коментарі:

  1. Шевченко у моєму житті

    Я думаю що кожна людина знає з самого дитинства хто такий Тарас Григорович Шевченко.Тому що його вірші супроводжують нас з самого дитинства,але не тільки із-за цього.Шевченко багато що зробив для України.Перші вірші Шевченка нам читають дома,в дитсадку.В школі на уроках літератури ми вивчаємо його життя,поезії.Любов до шевченківських віршів залишається з нами і після закінчення школи.Часто я дивуюся як близьким до нас,людям 21 сторіччя,є Шевченко,людина 19 сторіччя.Може тому що він писав на вічні теми?Шевченко описував всю красу природи,українських земель і багато чого іншого. Тому поезії Кобзаря завжди будуть читатися, находити відклик у наших серцях.

    ВідповістиВидалити
  2. Шевченко у моєму житті

       Шевченко – видатний письменник України. Ця геніальна людина стала символом української нації. Для кожного Шевченко уособлює щось своє. Для мене Великий Кобзар – приклад патріотизму. Твори Тараса Григоровича пробуджують у моєму серці любов до Батьківщини-неньки. «Свою Україну любіть!» - заповів своїм нащадкам великий письменник. І крізь століття ми чуємо його слова.
       Під час прочитання творів Шевченка я усвідомлюю, що українці – стародавня та незалежна нація. Шевченко намагається нагадати кожному з нас, як важливо не забувати про те, що українці – вільний і могутній народ.  А ми – його нащадки, які повинні виконувати його заповіт. Великий Кобзар для мене – співець мудрості, символ патріотизму.

    ВідповістиВидалити

Перекладач