понеділок, 27 квітня 2020 р.

Зарубіжна література 8 клас. Тема:"Урок-роздум. Яке ж воно, життя підлітків: щасливе й безтурботне чи складне і проблемне?"

Шановні восьмикласники!!!! Я пропоную цей урок провести таким чином. У коментаря до цього допису ви пишете свій твір -роздум на задану тему.Працюйте. будь ласка, і не забувайте , кінець семестру не за горами!!!!!!

9 коментарів:

  1. Життя підлітка дуже складне .Ми часто не знаємо чого ми хочемо , що нас цікавить ,що нам треба робити .
    Дорослі люди думають , що підлітків життя легче , тому що вони живуть в домі батьків , де за ними турбуються .
    Чому підлітки не можуть зрозуміти себе?
    Коли ти підліток тобі здається , що в тебе дуже багато проблем і ти не впевнений в собі .
    Напевно тому ,що наша психіка не може реагувати на всі ці проблеми .
    Так і в романі Б. Космовської "Буба: мертвий сезон".
    Бубі здається ,що ніхто не цікавиться тим, як Баба живе , як навчається в школі . І вона себе почуває самотньою і невпевненою в собі .Підлітковий вік це також знаходження себе. Кожен підліток починає розуміти , що він зробив правильно а де помилився.

    ВідповістиВидалити
  2. Перехідний вік, важкий підліток – ці слова, як заклинання, повторюють батьки та вчителі, маючи на увазі, що «треба просто перечекати, пережити, саме мине». Суперечлива позиція, проте навіть визнання цього періоду як особливого є величезним прогресом на сьогодні. Ще зовсім недавно нові потреби особистості, що дорослішає, вважали вибриками й відмахувалися від них, не вникаючи в суть.

    Стосовно підлітків дорослі впадають у крайнощі. То продовжують сприймати їх як малих дітей, не змінюючи стиль спілкування та вимагаючи беззаперечної покори. То, навпаки, ставляться надто обережно, бояться потурбувати, обмежити свободу, нібито в цей період розвитку людина набуває якихось сакральних властивостей. Попри відмінність підходів, в обох випадках результат негативний: у першому батьки отримують бунт, тотальне заперечення й ігнорування вимог, у другому – таку саму зневагу до звичних обов’язків, але з усвідомленням права на таку позицію. Істина, як це зазвичай буває, десь посередині.
    Я вважаю, що батьки повинні пам'ятати, що декілька років тому вони були такими самими і підтримувати своїх дітей!

    ВідповістиВидалити
  3. Баглай Станіслав
    На мою думку життя підлітків не належить їм самим.У школі більшість речей вирішують замість учнів:які предмети вчити,за яким розкладом жити та що вдягати.
    У сім'ї батьки контролюють особисте життя підлітків, вказують чим займатися у вільний час, постійно виховують і повчають. Більшість дорослих людей говорять, що життя підлітка легке, тому що вони живуть у домі батьків, де їх матеріально підтримують. Але це не так, тому що крім цього, у підлітків дуже багато труднощів.Проблемою, в даному віці, є непорозуміння між дитиною і батьками. У більшості випадків підлітки просто хочуть здаватися дорослими і тому ведуть себе агресивно і висловлюють протест.Ще одна з найважливіших проблем підлітків – освіта. Не кожен може визначитися з майбутньою професією. Дана ситуація викликає багато роздумів і суперечок з батьками.У цьому віці у багатох з'являється особисте життя,перше кохання. Воно впливає на поведінку, характер, вчинки і, звичайно ж, на навчання.Що стає також причиною непорозуміння з батьками.
    Але,підлітковий вік це початок дорослого життя і воно повністю в твоїх руках. Тут усе залежить від тебе, тут кожен вчиться на власних помилках, бо тільки так можна стати дорослим.

    ВідповістиВидалити
  4. Рябовол Микола
    Підлітковий вік – час змін. Перед його початком дитина проживає різні життєві етапи й емоції. Багато хто з батьків може згадати свої відчуття страху, болю або розчарування, що охоплювали їх під час роздумів про виховання дитини. Але та виросла – і батьки щасливі усвідомлювати, що з нею все гаразд. Усі батьки бажають щастя своїм дітям. Спробуймо з’ясувати, як зробити підлітка щасливим.У житті 13–19-річних дітей змінюється досить багато. Вони переживають фізіологічні зміни, намагаються наслідувати людей зі свого оточення або перебувають у пошуку власного стилю.Діти раннього віку люблять дивитися мультфільми і грати в комп'ютерні ігри. Підлітки спілкуються з однолітками за допомогою соціальних мереж і ходять із друзями на вечірки. У старших класах діти відчутно змінюють власні уявлення про дружбу. Вони прагнуть глибоких взаємин і потребують більшої свободи. Також старшокласники вирішують, ким стати в майбутньому і вчаться робити самостійний життєвий вибір.Від підлітка часто чуємо фразу: «Я все з’ясую самостійно, ти нічого не тямиш». Підлітки стають старшими й вимагають більше свободи. Тому вам варто дозволити їм самостійно робити життєвий вибір. Водночас підлітки потребують вашої допомоги, аби навчитися приймати правильні рішення.Батьки постійно говорили нам, що ми будемо щасливіші згодом, коли вступимо в університет, складемо випускні іспити, влаштуємося на роботу тощо. Якщо ви прагнете, щоб ваш підліток був щасливий, не повторюйте цю помилку.Не кажіть йому, що для щастя потрібні ті чи інші умови. Він може стати щасливим просто зараз. Але не варто розповідати підліткові, як саме досягти щастя – просто скажіть йому, що для цього він не потребує жодних умов.Щоб стати щасливими, нам слід звертати увагу на те, в чому ми успішні, а не на те, що з нами не так.Підліток повинен розуміти, що завжди бути щасливим неможливо. Усі емоції гідні, а іноді для людини нормально відчувати злість або засмучуватися. Іноді, за певних обставин, злість навіть може бути конструктивною. Зосередьтеся на позитивних моментах вашого життя. Намагайтеся зрозуміти, що сповнює вас оптимізмом і робить щасливішим. Погляньте на власне минуле, сьогодення й майбутнє оптимістично.

    ВідповістиВидалити

Перекладач