вівторок, 7 квітня 2020 р.

Урок зарубіжної літератури 9 клас. Тема:" Собаче серце" як метафора соціальних експериментів революційної доби. Конфлікт натовпу, масової свідомості та інтелекту, культури".
Опрацюйте презентацію:




 Після виходу повісті та її екранізації виникло таке поняття як «шариківщина». Шариков пишається низьким походженням, своєю неосвіченістю, оскільки лише це високо його піднімає над тими, хто виділяється розумом, духом. На його думку, таких як професор Преображенський потрібно втоптати в бруд для того, щоб Шариков міг піднятися над ними. Нелюдська  сутність шарикових завжди вичікує слушного моменту. Коли він настає, такі істоти перетворюються на монстрів, щоб вхопити свою здобич. Таке їхнє справжнє обличчя. У них усе святе й високе перетворюється на свою протилежність. Найстрашніше, що таким людям вдалося домогтися чималої влади. Вони готові освічених культурних людей перетворити на стадо своїми антигуманними методами (пресингу, залякування, насилля), щоб легше було ними управляти.  Прикладів шариківщини, на жаль достатньо і сьогодні. Усі людські почуття у них витісняє інстинкт самозбереження.
Свої враження від прочитаної повісті можете залишати в коментарях до цього допису.
І наостанок , як завжди, перевіряємо свої знання! 
Що робити з відповідями ви  знаєте!!!

6 коментарів:

  1. https://imgur.com/a/mXrNEd1
    Мене вразило те що лікар із собаки зробив людину.

    ВідповістиВидалити
  2. Мене вразило, що Шариков вже у тілі людини зробив стільки поганих речей(2 судимості, алкоголізм, крадіжки, звинувачення інших в своїх діях)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую!!! Оксанко, а чому так сталося???

      Видалити
    2. бо цей гіпофіз, що змінили, належав Климу, який дуже пив, іноді щось погане робив і т. д. Тобто, з перенесенням гіпофізу в інше тіло, переносився і сам характер

      Видалити

Перекладач